Οι καλύτερες 3 συνταγές για τσουρέκι!!
Το τσουρέκι είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά της ελληνικής παράδοσης, ιδανικό για κάθε εποχή! Είτε το προτιμάτε κλασικό, είτε με σοκολάτα ή ακόμα και νηστίσιμο, έχουμε τις καλύτερες 3 συνταγές για τσουρέκι.
1. Παραδοσιακό Τσουρέκι με Μαστίχα και Μαχλέπι
Υλικά:
- 500γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 200γρ. ζάχαρη
- 120γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αυγά
- 120ml γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ. μαχλέπι
- 1/2 κ.γ. μαστίχα
- Ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα με 1 κ.γ. ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τη μαγιά.
- Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Πλάθουμε το τσουρέκι, αφήνουμε να ξαναφουσκώσει και ψήνουμε στους 170°C για 35 λεπτά.
2. Σοκολατένιο Τσουρέκι με Γέμιση Praline
Υλικά:
- 500γρ. αλεύρι
- 200γρ. ζάχαρη
- 120γρ. βούτυρο
- 2 αυγά
- 120ml γάλα
- 1 φακελάκι μαγιά
- 2 κ.σ. κακάο
- 150γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία όπως στο παραδοσιακό τσουρέκι.
- Πριν το πλάσουμε, ανοίγουμε τη ζύμη, απλώνουμε την πραλίνα και το τυλίγουμε.
- Ψήνουμε στους 170°C για 35 λεπτά.
3. Νηστίσιμο Τσουρέκι με Χυμό Πορτοκαλιού
Υλικά:
- 500γρ. αλεύρι
- 120γρ. ζάχαρη
- 80ml ηλιέλαιο
- 120ml χυμό πορτοκαλιού
- 1 φακελάκι μαγιά
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε να φουσκώσει για 1-2 ώρες.
- Πλάθουμε, αφήνουμε ξανά να φουσκώσει και ψήνουμε στους 170°C για 30 λεπτά.
Δοκιμάστε τις συνταγές και φτιάξτε το τέλειο τσουρέκι!
Για ακόμα περισσότερες γευστικές απολαύσεις, δείτε τη συλλογή μας από εκλεκτά μπαχαρικά στο Olivenflower.gr!